Knorr, deprem bölgesindeki üreticileri desteklemek için Knorr Pantry’yi açtı
Knorr, deprem bölgesindeki üreticilerle dayanışma içinde olmak ve bölgenin yemek kültürüne katkı sağlamak amacıyla Knorr Kiler’i açtığını duyurdu. Böylece deprem bölgesindeki ürünler ve bu ürünlerle yapılabilecek yöresel tariflerin tüketicilerle buluşturulduğu sezonluk satış noktalarının geliri, deprem bölgesindeki tarım üreticilerine destek faaliyetlerine aktarılacak.
“Gıda dayanışmadır” mesajıyla Knorr, İstanbul’da açtığı sezonluk satış noktalarıyla deprem bölgesindeki tarım üreticilerine destek oluyor. Depremden etkilenen tarım üreticileri için yapılacak çalışmalara gelir aktarılacak. Bölgede üretilen bulgur, şehriye, erişte gibi eserler, Knorr eserleri ile birlikte yapılabilecek yöresel tarifler eşliğinde mağazalarda satışa sunuluyor. Kiler 2-3-4 Haziran’da Kanyon AVM’de, 9-10-11 Haziran’da Akasya AVM’de olacak.
YERLİ ÜRETİM VE KÜLTÜREL SÜREKLİLİĞE KATKI
Depremin ilk günlerinden itibaren depremden etkilenen illerde çalıştıklarını vurgulayan Knorr Marka Müdürü Melisa Kısacık, mahzenin bu çalışmaların devamı olduğunu söyledi. Projeden bahseden Kısacık, “Depremin olduğu ilk günün prestijiyle 2 milyon porsiyon eser ekledik. Temellerimizi AFAD uyumluluğuyla sürdürüyoruz. Afet durumlarına özel geliştirdiğimiz Mercimek Şehriye Aşısı, AFAD uyumluluğu ile yeniden konteyner kentlere teslim edildi.”Halkın kültürünün devamlılığını sağlamak için hızla çalışmaya başladık ve İstanbul’da Knorr Kiler’i hayata geçirdik. Depremden etkilenen şehirlerin yemek kültürünün devamlılığına katkı sağlamak amacıyla sezonluk satış noktalarında sunduğumuz ürünlerin yanı sıra bu ürünlerle hazırlanabilecek özgün tanımları da ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.”