Haber

İmamoğlu: “Emniyet Müdürü Talimat Aldı mı: ‘Validen Bile Talimat Almayacaksınız, Görevinizi Yapacaksınız'”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a dönerek Erzurum’da yaşananları havalimanında toplanan kalabalığa anlattı. İmamoğlu, “Havaalanına gittim. Yolda bir trafik polisi bize eşlik etti. Emniyet müdürü nasıl bir talimat aldı ki, polise yerinden kıpırdamaması için nasıl bir talimat verdi? Emniyet müdürüne ‘Valiyeden talimat bile almayacaksın, görevini yapacaksın’ diye talimat mı geliyor? vali veya bir yetkili gelip ‘Abi ne oldu? Geçmiş olsun, ne sebeple.”

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Erzurum’daki mitinginde bir grubun taşlı saldırısına uğradıktan sonra bu akşam saat 22.00 sıralarında İstanbul’a geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendisini karşılamaya gelen İstanbullulara seslenen İmamoğlu, kısaca şunları söyledi:

“Sevgili İstanbullular hepinize çok teşekkür ediyorum. Sadece Ekrem’e değil, milletimin bir ferdine uzanan her el kırılsın. Biraz konuşalım. Bu saatte buraya geldiniz, beni beklediniz. Allah hepinizden razı olsun.Öncelikle Erzurum’da o şirin meydanda toplanıp sohbet ettik.İnanın yeni doğan bebekten,evlattan,kızdan,oğuldan,anneden,teyzeden,dayıdan helal isterim. duygularımızı paylaşmak için oraya gelen abilerim ablalar kendilerine teşekkür ediyorum geldiler erzurumlu hemşerilerimin temsilcisiydiler başımız belaya girecekti ama ne yazık ki allah şifa versin o taşlarla yaralananlara ,o koca taşlara .Üzüldük.O çocukların,hanımların,gençlerin her birinin sağlığıyla an be an ilgileneceğim.En kısa zamanda gelip ortasında sarılacağım.

“O MEYDANAKİ TANINMAYAN 100-200 KİŞİ HİÇ HABERSİZ OLMAYACAK. HİÇ ŞUNU SÖYLEYEBİLİRİM ONLAR HİÇ HABERSİZ OLMAYACAKTIR”

Tarihsel bir sürecin içindeyiz. Ülkemizi bu duruma getiren bir avuç insanın kötü uygulamaları, kötü dilleri, kötü halleri ve kötü davranışları ne yazık ki onlardan kurtulmadıkça asla son bulmayacaktır. Bunu bilelim. Bu konuda dikkatli olalım. Bunu önlemenin birkaç yolu var. Tedbirin birinci dili sevgi, ikinci dili uzlaşma, üçüncü dili ise hiçbir vatandaşımıza hakaret etmemek. Vatandaşlarımızı sahiplenmek. Bu bir avuç insanın karşısında milletimize bakın, mesele oy meselesi değil, oy verip vermemek meselesi değil. Aldatılabilirler. Bu kötü insanlara inanabilirler. Umurumda değil. Onlara karşı kaba olmayın. Günahsızdırlar ama bugün o meydanda kimler olduğundan emin olmayan 100-200 kişi asla temiz değildir. Size asla saf olmadığını söyleyeyim.

“UTANAK ADAM, İftiracı, Yalancı. BU ADAM GÖZÜYLE KONUŞUYOR, GÖZÜYLE KONUŞUYOR”

İçişleri Bakanı bir televizyon kanalına çıkıp Erzurumlulara ‘provokatör’ dediğimi anlatacaktı. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam çılgınca konuşuyor, gözleri dönüyor. Ahlakını kaybetmiş bir adam. peşinen söyleyeyim; Bunu üç kez televizyonlara söyledim, kendim yayınladım. Allah bilir. Çocukluğumdan beri Erzurum’la ve en sevdiğim cennet köşem olan şehrimizle iç içe bir insanım. Trabzon ve Erzurum kapı komşusudur. Ticareti, hayatı, ilişkileri çok derindir. O şehirde akrabalarım var. Ticaret yapanlarım var, akrabalarım var. Orada okuyan akrabalarım var. Birçok kez gittim. Spor Yönetimimde birçok kez gittim. Maçı stadyumda izledim. O stadı biz yapacağız. Onlar yapamadı, biz yapacağız. Erzurumlu ‘dadaş’ adını boşuna almadı. Erzurumlu merttir. Erzurumlu Nene Hatun’un torunlarıdır. Erzurum’dan gelen bu şehir, ne olduğu belli olmayan bir avuç insan bırakacak bir şehir değil. O da sınırlarını belirtecek. Onları da ödüllendirecek. Hiç şüphem yok.

“BU İŞİN ERZURUMLU İLE HİÇBİR YAKINLIĞI YOKTUR”

Bu akşam yaşanan süreci bazı sorularla birlikte biraz aydınlatacağım. Herkesin aklına bir soru atacağım. Bir grup insan. Erzurumlu değerli kardeşlerim, hemşerilerim ve dostlarım bugün Erzurum’da yaşananlardan tek bir toz zerresi bile dokunmamıştır. Çünkü bunun Erzurumlu ile alakası yok. Bilgi sahibi olun, soranlara cevap verin. Bugün Çorum Sivas’a gittik. Ardından Erzurum’a gideceğiz. Birden haber geldi. Halk mitingi yapacağımız yere otobüsler çekiliyor. Büyükşehir Belediyesi oraya otobüs tanıtımı yapacaktı. Bakın o an arkadaşlarım onun prestijiyle diyalog kurmaya başladılar. Bize söylenen şu: ‘Bu yanlış. Bu doğru değil.’ Akabinde Valiliğimin danışmanıma verdiği cevap; ‘Merak etmeyin gerekli önlemleri aldık. Beş bine yakın polisimiz bu bahiste en yüksek tedbir ile sorun çıkarmayacaktır. Dedikodulara kulak asma’ Bu otobüsler daha sonra oradan ve sahadan çekildi. O çekildikten sonra Vali hem danışmanlarıma, hem yardımcımıza hem de grup başkan yardımcımıza tekrar ‘Sorun yok’ dedi. Geleceğin konuşmacıları konuşmalarını yapacaklar. Hiçbir sorun olmayacak’ dedi. Uçakla Sivas’tan Erzurum’a indik. Bize orada bir grubun toplandığını bildirdiler. ‘Bana haber verin’ dedik. ‘Bir sorun mu var?’ dediler. Hayır, polis önlem aldı. Oraya gittik.

“POLİS KARDEŞLERİMİ DİNLEYİN”

Bu arada arkadaşlarıma sordum. ‘Süreç nasıl ilerledi’ İl başkanımız, il yöneticilerimiz ve milletvekili adaylarımızla konuştuk. Bu konu hafta boyunca tartışılır. Burada ilk olarak toplantı alanı ele alınır. Miting alanında sorun çıkarıyorlar. Ardından buluşacağımız yer hakkında ‘Sorun değil. Ekrem Bey gelecek. selam veriyor. Gerekirse otobüsle esnafı karşılar ve Erzurum’un arkasından yoluna devam eder.’ Vali, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Umut Bey kendisiyle hemfikirdir. Bu anlaşmaya göre; Kararın verildiği yer burasıdır. Bu yerin ilanı hem il tarafından hem de çeşitli il başkanlıkları tarafından duyurulur. Bu kararla oraya gidiyoruz. Gittik. Motamot, oraya vardığımızda böyle bir ortam. Vatandaşa sesleniyoruz. Arkamızda boşluk, hemen arkasından 150-200 kişi, sözüm, polisler bir buçuk metrede bir ona bakıyor. Polis kardeşlerim de dinlesin. 150-200 kişi var. Senden daha büyük bir kalabalık beni burada karşılıyor. Konuşmama başlıyorum ve milletime nasıl hitap ettiğimi biliyorsunuz. Ben bu çağrıya milletimin değerlerinden, milletimin inceliklerinden yola çıktım.

BEŞ, ALTINCI DAKİKA İÇİNDE TAŞLAR BAŞLADI

Belki beşinci belki altıncı dakikada buradan taş yağmaya başladı. Tek bir müdahale yapılmadan takip edildi. aşağı indim Bu arada arkadaşlarıma taşlar, camlara taşlar ve bu arada 150-200 kişi. Yaklaşık 150 metre ileride, 150 kişi daha. Bunlar köleleştirilmiş insanlardır. Bu kişiler taş atarken gözümün önünde çocuğun kafası kanamaya başladı. Bir teyzenin gözü kanamaya başladı. Bir amcanın gözü ve başı yarıldı ve yere düştü. Taş yağıyor. Arkadaşlarım beni korudu. Hadi aşağı inelim. Cevap vermiyorsun. Geri çekmek. Hiçbir şeyi atma dedim. Allah var, bizimkilerden bir tek kişi o yöne taş atmadı.

“TRAFİK POLİSLERİ HAVALİMANINA GİRMEKTE BİZE EŞLİK ETTİ”

O beş kişi çaresizce bekledi. Müdahale edilmedi. Herhangi bir işlem yapılmadı. TOMA var. Tek bir su fışkırtmadı. Bunları izledik ve ardından oradan polisi uyarmama rağmen herhangi bir işlem yapılmadı. Ben de ‘Vatandaşlarım bakın’ dedim. aranızda kaldım Benim yüzümden taşa maruz kaldın. Buradan ayrılmak zorundayım. ‘Güvenliğiniz için gidiyorum’ dedim ve çıktım. Havaalanına gittim. Yolda bir trafik polisi bize eşlik etti. Havaalanına gittim. Bu bir polis sorunu değil, bizim polisimiz canımız, ciğerimiz, kardeşlerimiz. Önce belediye başkanının reisi acıklı bir saldırıda bulundu ve tarihe rezil bir yerel yönetici olarak geçti. Ne yazık ki vatandaşlarımızı koruması gereken güvenlik güçleri taş atanları ne yazık ki resmi savunması altına almış ve taş atmalarını izlemiştir.

“POLİS MÜDÜRÜ NASIL TALİMAT ALDI, POLİS TALİMATLARI NASIL OLDU POLİSİ HAREKET ETMEDİ”

Birinci soru; Polis şefi kim? Emniyet müdürü nasıl bir talimat aldı, polisin yerinden kıpırdamaması için polise nasıl bir talimat verdi? İki; ‘Ellerinde Türk bayraklarıyla buraya gelen binlerce insanın üzerine taş yağıyor’ dememe rağmen nasıl bir talimat aldınız? Polis şefi, size soruyorum. Validen talimat bile almayacağına, görevini yapacağına dair emniyet müdürü talimat aldı mı? Hesap verecek. Başka bir soru; 12-13 tanesine ulaşıp konuşabildiğim, 2 buçuk saat havalimanında beklediğim yaralılarla onlarca kişi görüştüm. Hastanedeydiler. Arkadaşlarımı valiye haber vermek için aradığımı söyleyerek beni aradı. Yaralı yedi kişiyi tespit ettik” dedi. 12 kişiyle görüştüm. Yan taraftaki Telekom binasının çatısında bu kişilere taş atan ve kameralarla çekim yapan polisler de var. Görüntülerimiz de var. Suç duyurularımızın tamamında yer alacaktır.

“Emniyet MÜDÜR YARDIMCISI TEK VALİ YARDIMCISI ARAMADI”

Bu saldırıyı gerçekleştiren 200-300 kişiden bugüne kadar kaç kişi gözaltına alındı? Bana tek bir kişi gelmedi. Bir yanıt bekliyoruz. Belediye başkanı izinsiz, halkı kışkırtıcı bir dil ve anlayışla bu işlemi yaparken, valinin halkla buluşmamıza izin verdiği o otobüsleri koyarken neden seyirci vardı? Vali beyefendi 5 bin polisle önlem aldığını söylemesine rağmen biz böyle bir sayıyı bölgede göremediğimiz halde neden herhangi bir müdahale yapılmadı? Neden havaalanına giderken yanımızda tek bir polis arabası bulunamadı? Millet İttifakı’nın önemli bir insanı olarak oraya gitti ve İstanbul’da 16 milyonluk bir şehrin seçilmiş belediye başkanı bu olayları yaşadı. İki buçuk saat havaalanında beklememe rağmen sadece bir emniyet müdür yardımcısı veya vali yardımcısı veya bir yetkili gelip ‘Abi ne oldu? Neden ‘hoşçakal’ diyemiyordu? Yapamadı.

“BU FIRLATILMIŞ TAŞLAR BİZİM KARDEŞLİKTEN GEÇİYOR”

Bu devirde ve süreçte bir avuç insandan bu soruların cevabını asla beklemem. Bu soruların cevaplarını bir hafta içinde tek tek alacağız. Milletimizin adını alacağız. Ekrem İmamoğlu’na bu taşlar atılmadı. Bu taşlar bizim kardeşliğimize atıldı. Atılan bu taşlar bu ülkenin değerlerine atılmıştır. İnancına atıldı. Milletin birlik ve beraberliğine atıldı. Bu milletin başına çok şey geldi, bunu biliyoruz. Bu kışkırtıcı zihniyeti biz de biliyoruz. Bugün karşımızda bir avuç insanın siyasi stratejisindeki sistemi, bazı fikirleri, bazı örgütlü yapıları anlatır gibi, bir tek rahatsız olanlar mı oldu? Bunu izleyeceğiz.

“EVET, BEN AŞK PITIRCHER’IM”

Bin yıllık devlet geleneğimizi çürüttüler. Bizler bu ülkenin temel unsurları olan 86 milyon insanımızla, yani milletimizle, bu milletin ve ülkenin devlet geleneğini hep birlikte yükselteceğiz. Bu devleti parti devleti, şahıs devleti haline getirmelerine asla izin vermeyeceğiz. Bir avuç insan, çocuklarınız bile, o Z kuşağı çocukları bile onlardan utanıyor. Onların çocuğu olmaktan utanıyor. Gözlerine bakıyorum, görüyorum. Bu bir avuç insanda utanma kalmadı. Bir sözümüz var, hepsi deri hızı. Bazı tavsiyeler vereceğim. Bunlar durum tespiti, sorular. Yaşadığımız şey bu. Onlar uyarılardır. Şimdi size eğlenceli şeyler anlatacağım. Gülen yüzünü kaybetme. Buradaki gençleri görüyorum, bu elmas çocukları. Hanımları görüyorum. Bak, şimdiye kadar gülümseyerek nasıl kazandığını unutma; bana ne dediler 2019’da ‘Bu aşk köftesi’ dediler. Evet, ben aşk köftesiyim. Var? Senin gibi onlar da onun bir avuç insan gibi yavaş olduğunu söylüyorlar ve biz hızlıyız. O kadar olmak yerine, ben bir aşk köftesiyim. Her biriniz yerinizi sevgiyle dolduracaksınız. Kalifiye olacak. Sefaleti bitireceğiz. Herkesle güzel bir sohbet edeceğiz. Yüzümüz gülerek gideceğiz” dedi.

adana-escort
adiyaman-escort
afyon-escort
agri-escort
amasya-escort
ankara-escort
antalya-escort
artvin-escort
aydin-escort
balikesir-escort
bilecik-escort
bingol-escort
bitlis-escort
bolu-escort
burdur-escort
bursa-escort
canakkale-escort
cankiri-escort
corum-escort
denizli-escort
diyarbakir-escort
edirne-escort
elazig-escort
erzurum-escort
erzincan-escort
eskisehir-escort
gaziantep-escort
giresun-escort
gumushane-escort
hatay-escort
isparta-escort
mersin-escort
kars-escort
kastamonu-escort
kayseri-escort
kirklareli-escort
kirsehir-escort
kocaeli-escort
konya-escort
kutahya-escort
malatya-escort
manisa-escort
maras-escort
mardin-escort
mugla-escort
mus-escort
nevsehir-escort
nigde-escort
ordu-escort
rize-escort
sakarya-escort
samsun-escort
siirt-escort
sinop-escort
sivas-escort
tekirdag-escort
tokat-escort
trabzon-escort
tunceli-escort
urfa-escort
usak-escort
van-escort
yozgat-escort
zonguldak-escort
aksaray-escort
bayburt-escort
karaman-escort
kirikkale-escort
batman-escort
sirnak-escort
bartin-escort
ardahan-escort
igdir-escort
yalova-escort
karabuk-escort
kilis-escort
osmaniye-escort
duzce-escort
istanbul-escort
izmir-escort
kibris-escort
beylikduzu-escort

buca-escort
bornova-escort
konak-escort
karsiyaka-escort
cesme-escort
gaziemir-escort
balcova-escort
alanya-escort
manavgat-escort
konyaalti-escort
marmaris-escort
milas-escort
fethiye-escort
bodrum-escort
koycegiz-escort
kusadasi-escort
nazilli-escort
salihli-escort
didim-escort
kemer-escort
akhisar-escort
corlu-escort
cerkezkoy-escort
tarsus-escort
iskenderun-escort
sahinbey-escort
antakya-escort
esenyurt-escort
seyhan-escort
osmangazi-escort
kucukcekmece-escort
selcuklu-escort
ilkadim-escort
gebze-escort
polatli-escort
dalyan-escort
kumluca-escort
cankaya-escort
anamur-escort
cukurova-escort
yuregir-escort
torbali-escort
besiktas-escort
tuzla-escort
urla-escort
inegol-escort
aliaga-escort
luleburgaz-escort
biga-escort
ayvalik-escort
bandirma-escort
edremit-escort
girne-escort
lefkosa-escort
kesan-escort
siverek-escort
karakopru-escort
viransehir-escort
sehitkamil-escort
karabaglar-escort
bayrakli-escort
etimesgut-escort
mamak-escort
sincan-escort
altindag-escort
kepez-escort
aksu-escort
cigli-escort
menemen-escort
turgutlu-escort
defne-escort
karatay-escort
meram-escort
eregli-escort
mezitli-escort
yenisehir-escort
erdemli-escort
nilufer-escort
lara-escort
ortaca-escort
odunpazari-escort
tire-escort
gorukle-escort
atakum-escort
serdivan-escort
yakutiye-escort
akyazi-escort
dikili-escort
ortahisar-escort
soke-escort
datca-escort
kas-escort
serik-escort
yildirim-escort
izmit-escort
melikgazi-escort
seydikemer-escort
kocasinan-escort
talas-escort
oludeniz-escort
beykoz-escort
fatih-escort
pendik-escort
pamukkale-escort
kirikhan-escort
sancaktepe-escort
sile-escort
alsancak-escort
akcaabat-escort
pozcu-escort
side-escort
basmane-escort
mavisehir-escort
narlidere-escort
kemalpasa-escort
dudullu-escort
ceyhan-escort
seferihisar-escort
gumbet-escort
goztepe-escort
yalikavak-escort
bergama-escort
odemis-escort
selcuk-escort
darica-escort
catalca-escort
arnavutkoy-escort
bagcilar-escort
silivri-escort
umraniye-escort
beyoglu-escort
atakent-escort
maltepe-escort
halkali-escort
bahcelievler-escort
basaksehir-escort
merzifon-escort
mut-escort
dogubeyazit-escort
eryaman-escort
baglar-escort
dalaman-escort
bahcesehir-escort
sultangazi-escort
uskudar-escort
esenler-escort
saricam-escort
kozan-escort
aksehir-escort
beysehir-escort
cumra-escort
seydisehir-escort
sisli-escort
maslak-escort
mecidiyekoy-escort
sariyer-escort
dortyol-escort
samandag-escort
taksim-escort
etiler-escort
bebek-escort
levent-escort
atasehir-escort
bakirkoy-escort
gungoren-escort
zeytinburnu-escort
eminonu-escort
gazipasa-escort
silifke-escort
cekmekoy-escort
ortakoy-escort
sirkeci-escort
eyup-escort
gaziosmanpasa-escort
kadikoy-escort
kagithane-escort
kartal-escort
sultanbeyli-escort
eyupsultan-escort
atakoy-escort
gayrettepe-escort
dolmabahce-escort
sishane-escort
nisantasi-escort
camlica-escort
unkapani-escort
merter-escort
cengelkoy-escort
moda-escort
kozyatagi-escort
tarabya-escort
sultanahmet-escort
balat-escort
kasimpasa-escort
sirinevler-escort
avcilar-escort
buyukcekmece-escort
yesilkoy-escort
istinye-escort
sultanciftligi-escort
semsipasa-escort
yesiltepe-escort
hadimkoy-escort
cebeci-escort
saskinbakkal-escort
kavacik-escort
turgutreis-escort
fikirtepe-escort
kurtkoy-escort
emirgan-escort
zafer-escort
silivrikapi-escort
duatepe-escort
guzelyali-escort
tarlabasi-escort
yenidogan-escort
haznedar-escort
icerenkoy-escort
inonu-escort
kucukyali-escort
erenkoy-escort
kayisdagi-escort
yali-escort
bostanci-escort
caddebostan-escort
acibadem-escort
suadiye-escort
talatpasa-escort
kartaltepe-escort
seyrantepe-escort
rami-escort
tesvikiye-escort
agva-escort
esatpasa-escort
alibeykoy-escort
cihangir-escort
cevatpasa-escort
hamidiye-escort
caglayan-escort
karagumruk-escort
sogutlucesme-escort
orhangazi-escort
gunesli-escort
esentepe-escort
istiklal-caddesi-escort
hurriyet-escort
muratpasa-escort
ferikoy-escort
baglarbasi-escort
nenehatun-escort
icmeler-escort
yenigun-escort
ulus-escort
kecioren-escort
yenimahalle-escort
menderes-escort
yesilyurt-escort
kalkan-escort
ofis-escort
kayapinar-escort
ergani-escort
bismil-escort
sur-escort
ipekyolu-escort
ercis-escort
tusba-escort
ozalp-escort
kiziltepe-escort
artuklu-escort
foca-escort
yunusemre-escort
soma-escort
davutpasa-escort
cevizlibag-escort
cemberlitas-escort
kumburgaz-escort
kemerburgaz-escort
bayrampasa-escort
ayazaga-escort
belek-escort
kundu-escort
beldibi-escort
korkuteli-escort
beypazari-escort
cubuk-escort
elmadag-escort
haymana-escort
kahramankazan-escort
pursaklar-escort
akyurt-escort
basiskele-escort
cayirova-escort
derince-escort
dilovasi-escort
golcuk-escort
kandira-escort
karamursel-escort
kartepe-escort
korfez-escort
golbasi-escort
kahta-escort
ayvacik-escort
bozcaada-escort
can-escort
ezine-escort
gelibolu-escort
gokceada-escort
yenice-escort
palandoken-escort
aziziye-escort
horasan-escort
diyadin-escort
eleskirt-escort
patnos-escort
tutak-escort
gemlik-escort
gursu-escort
iznik-escort
karacabey-escort
kestel-escort
mudanya-escort
mustafa-kemalpasa-escort
bolvadin-escort
cay-escort
dinar-escort
emirdag-escort
sandikli-escort
suluova-escort
tasova-escort
munich-escort
stuttgart-escort
hopa-escort
yusufeli-escort
sinanpasa-escort
suhut-escort
bozdogan-escort
cine-escort
germencik-escort
incirliova-escort
bigadic-escort
burhaniye-escort
dursunbey-escort
erdek-escort
gonen-escort
karesi-escort
sindirgi-escort
susurluk-escort
amasra-escort
bozuyuk-escort
osmaneli-escort
genc-escort
karliova-escort
solhan-escort
adilcevaz-escort
ahlat-escort
guroymak-escort
hizan-escort
tatvan-escort
mutki-escort
gerede-escort
mudurnu-escort
bucak-escort
golhisar-escort
alaca-escort
iskilip-escort
osmancik-escort
sungurlu-escort
acipayam-escort
buldan-escort
civril-escort
honaz-escort
tavas-escort
uzunkopru-escort
tepebasi-escort
islahiye-escort
nizip-escort
nurdagi-escort
oguzeli-escort
araban-escort
bulancak-escort
espiye-escort
gorele-escort
tirebolu-escort
egirdir-escort
yalvac-escort
bunyan-escort
develi-escort
yahyali-escort
domanic-escort
gediz-escort
simav-escort
tavsanli-escort
akcadag-escort
battalgazi-escort
darende-escort
dogansehir-escort
alasehir-escort
demirci-escort
gordes-escort
avrupa-yakasi-escort
anadolu-yakasi-escort

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort